VAN HIACE MURAH UNTUK DISEWA SKUDAI ,JB,JOHOR

Salam hormat semua pelanggan yang kami sayangi,

Kami di KERETA SEWA JOHOR ada menyediakan perkhidmatan sewa van pada kadar yang sangat murah untuk kegunaan anda semua.

HARGA SEWAAN VAN KAMI :

14 SEAT = RM400
10 SEAT = RM300

Untuk tempahan hubungi kami terus di :

0137793803 (AHMAD)
0137793803 (AHMAD)
0137793803 (AHMAD)

LOKASI KAMI : JALAN PULAI EMAS 1/8 , TAMAN PULAI EMAS, SKUDAI JOHOR



TESTIMONI PELANGGAN



VAN FOTON VIEW 2.8L -14 SEATERS



VAN TOYOTA HIACE - 10 SEATERS



TESTIMONI CUSTOMER KAMI

KERETA SEWA MURAH JOHOR

Assalamualaikum semua,

Harini kami nak payung gambar-gambar comel dan macho customer-customer kami


Customer ni request kami hantar kereta sewa ke airport senai


Customer ni request hantar kereta sewa ke bandar baru uda



Kalau nak datang rumah kami ambik sendiri po boleh


Abam ni ada civic type R pon sewa jugak dengan kami. Kereta tak sempat servis katanya..hehe


Dalam UTM pon kami ada customer jugak tau. Adik ni student UTM yer.


Abam regular customer kami. Selalu sewa ni 

KERETA SEWA MURAH JOHOR

VAN SEWA 14 SEATER TERLAJAK LARISSS !!

MODEL : FOTON VIEW CS2
ENGINE : 2.8L DIESEL
TRANSMISSION : MANUAL










SENARAI KERETA SEWA

Assalamualaikum wbt,


Kami merupakan sebuah SYARIKAT SEWA KERETA yang bertapak di area JOHOR BAHRU, JOHOR. Kami menyediakan pelbagai perkhidmatan sewa VAN , MPV & KERETA sama ada dengan driver ataupon tanpa driver.

Perkhidmatan Delivery ke destinasi-destinasi seluruh JB juga disediakan.. 


Berminat dengan servis kami boleh sila hubungi : 

AHMAD - 0137793803 (whatsapp &call sahaja)



VAN 14 SEATERS






PERODUA ALZA 1.5 AUTO




MYVI SE 1.5 AUTO





MYVI 1.3 AUTO












SAGA SE 1.6





KANCIL 850 AUTO




AXIA AUTO




PRODUA VIVA 1.0 AUTO





PRODUA VIVA 1.0 MANUAL



KISAH SI ATUK TUA

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum w.b.t,

Usai solat isyak tadi terkedu aku seketika..terkejut aku..sewaktu solat tadi rupanya seorang pakcik tua,oh tidak mungkin seorang lelaki yang bole ku panggil “atuk” solat di sebelah ku..seraut wajahnya menggambarkan keuzuran yg teramat sangat..mata nya layu, kulit mukanya penuh kedut, badan nya kelihatan amat lemah sekali ..tetapi ada sesuatu yg aku amat kagum terhadap “atuk ” ini..semangat nya..ya semangat nya untuk datang solat berjamaah ke surau..

Sudah lama ku perhatikan “atuk ni”..boleh dikatakan setiap waktu solat dia berada di surau menemani sang imam dan jamaah-jamaah nya yg lain menunaikan solat secara berjamaah..walaupon jarak dari rumah nya ke surau agak jauh tapi dia masih lagi mampu menggagahkan dirinya untuk ke surau..air mata ku menitis…mana rakan-rakan sebaya ku???mana junior-junior ku??mana kah semua pemuda-pemuda di kawasan ini yang badan nya masih sihat dan kuat..

Aku sempat bersalaman denganya..ku cium tangan nya sebagai tanda hormat dan kagum padanya..lembut dan halus sungguh tangan itu..Ya Allah, mampukah aku untuk beristiqamah seperti “atuk” ni tatkala aku sudah tua nanti..mampukah aku untuk terus-menerus mengimarahkan rumah-rumah Mu??

Janji syurga Mu pasti..janji neraka Mu juga sangat pasti Ya Allah..tapi mana satukah yang akan Kau kurniakan pada aku..tempat yang mana satukah yang akan Kau campakkan hamba Mu yang penuh hina ini..

Yang aku tahu NERAKA bukanlah pilihan ku..dan yang aku tahu juga, Syurga bukanlah tempat yang mudah untuk aku masuki..

Semuanya terpulang pada amalan ku..ya amalanku dan mungkin jua amalan kita semua jika betul-betul kita ingin ke Syurga NYA!!!!

p/s : Duhai rakan-rakan ku yang masih kuat-kuat semuanya, renungkanlah...dimana diri kita berada saat azan dilaungkan..adakah kita berusaha untuk bersiap-siap ke surau ataupon kita masih leka lagi dengan urusan duniawi masing-masing..ingatlah satu hadis nabi tentang ingatlah lima perkara sebelum datangnya lima perkara :

“Rebutlah lima perkara sebelum datang lima perkara lain, yaitu masa muda engkau sebelum datangnya hari tua, masa sehat engkau sebelum dilanda sakit, masa kaya engkau sebelum masa miskinmu, masa lapang engkau sebelum datangnya waktu sibuk, dan masa hidup engkau sebelum datangnya saat kematian.”