Pages

Isu Kasut Crocs...Realiti atau Sekadar Imaginasi

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum w.b.t,










Wah setelah sekian lama xmenulis..aku kembali menulis.
Ini semua gara2 isu kasut crocs ni la. Apsal la tetiba ramai pulak bercerita pasal isu ni kan.. Tinggi betol imaginasi korang..Adakah benda ni wujud dek disebabkan liciknya perancangan musuh2 islam ni atau pon masyarakat kita ni yang terlau obeses sangat pasal simbol???
Dah la aku pon ada kasut ni..time konvo haritu bersepah2 budak2 UTM beli.



Pelik bin ajaib btul la aku ngn manusia zaman skarang ni..Haritu kes sejadah berdiri sekarang kasut crocs pulak.haish..Betul aku tau korang mmg sayangkan agama. .Orang lain pon sayang kan ISLAM gak..tp benda camni kita kene siasat dulu..sediakan hujah2 yg mantop..Bukan men serkap jarang je..tgk je logo tu ada iras lambang Allah terus imagine benda bukan2..aku cukup tertarik dengan jawapan ustaz hasrizal@saiful islam.
kata beliau :

nasihat :

  1. Jangan sebar berita yang tak pasti, siasat dulu, internet kan ada
  2. Jangan sensitif sangat, dari duk cari benda yang sama kalimah Allah ni, baik tengok pakaian yg kita pakai tu, tutup aurat ke tidak, yg tu memang terang perintah Allah soh tutup aurat. yang tu tak nak follow pulak kan? opssss (peace peace)
  3. Teguhkan Iman kita semua..Bnyak lagi agenda zionis n musuh2 islam yg belum selesai.Jangan sebab isu camni kita dah mula kalut..Sedarlah isu yg lebih besar
  4. Isu Hiburan kat Malysia ni patut kita lebih ambil berat..Pikir balik..Ada ke patut Youth Day kerajaan bagi hiburan kat remaja2..Dgn break dance nye..tarian nye..Astghfirullah..
  5. n last but not least,beli yang ori, jangan beli yg cetak rompak :)

Wallahualam..Segala yg baik tu dari Allah,yg buruk pon dr Allah tp disandarkan atas kelemahan ak sendiri..Sama2 lah kita renungkan k..

P/s : Tapi kawan2 kalau mmg terbukti ada perangcangan dr syarikat crocs utk letak logo serupa dgn kalimah Allah kawan2 bole la sebar2kan yer..Tp ingat sediakan sekali hujah2 n bukti2 kukuh..Moga Islam terus maju....Takbir!!!!